За нас

Сайдинг изолационни системи

 

Съвременният пазар предлага огромно количество довършителни материали, които могат да бъдат използвани при фасадни работи. Коя опция да изберете трябва да се решава индивидуално, но има примери как един и същ материал перфектно се показва като универсален вариант.

 

Стените на всяка сграда са подложени на постоянни външни влияния (температурни промени, валежи, слънчева светлина), които влияят неблагоприятно на тяхното състояние. За да се защитят стените от такива неблагоприятни въздействия, се използват фасадни технологии от различни видове. Един от най-разпространените видове стени облицовки в днешно време е сайдингът.

 

Едно от предимствата на използването на сайдинг за фасадна работа е неговата универсалност. Не става въпрос само за факта, че поради наличието на много цветови опции и текстури на повърхността, можете да изберете индивидуална опция за довършителни работи, но и че PVC сайдинг може да се използва за всякакви повърхности.

 

siding-7
Предимства на сайдинга

 

Поради очевидните предимства (имунитет към влага, устойчивост на появата на гъбички и плесени, ниско тегло), материалът ви позволява да защитите основната повърхност от широк спектър от отрицателни външни фактори, както и да я направите визуално привлекателна.

Window Replacement, Siding, Entry Doors and Patio Doors in Oklahoma City
Сайдинг изолация

 

Важно предимство на използването на сайдинг е фактът, че по време на неговия монтаж между повърхностите се образуват естествени празнини, които сами проявяват някои топлоизолационни свойства.

 

Ако обаче добавите към това допълнителен слой изолация, тогава можете да постигнете значителна оптимизация в работата на отоплителната система на помещението.

Характеристики на сайдинг

Широкото използване на сайдинг се дължи на многото му положителни потребителски свойства, които се осигуряват от техническите характеристики на материала. Основните технически свойства на сайдинга включват:

-Нетоксичност, устойчивост, еластичност

-Устойчивост на избледняване и температурни промени

-Устойчивост на замърсители

-Пожарна безопасност

-Способността да не гние, насекоми и гъбички.

-Не абсорбира влагата

-Устойчивост на драскотини и ударно механично въздействие.

Потребителските свойства на сайдинга, на първо място, включват дълготрайността на материала (експлоатационен живот до 50 години) и ниската цена както на основния материал, така и на неговия монтаж. В допълнение, той осигурява отлична защита на стените на сградата от въздействието на вятър и валежи. Високите декоративни характеристики на материала ви позволяват да създадете естетична фасадна облицовка на сградата, хармонично съчетана с нейната архитектура. Също така е удобно, че сайдингът не изисква специални грижи: достатъчно е периодично да измивате фасадите на сградата с вода.

В наши дни сайдингът се произвежда по две технологии. Това е коекструзия и моноекструзия (образуването на панел от маса на хомогенен състав). Методът на коекструзия включва производството на двуслоен винилов сайдинг, горният слой на който има свойствата на устойчивост на климатични влияния, а долният осигурява механичните характеристики на материала.

Монтаж на сайдинг

Етапи на монтаж на сайдинг

Ако разгледаме по-подробно инсталирането на сайдинг, тогава трябва да се обърне специално внимание на необходимостта от разделяне на работата на етапи.

-Начален етап. Тук говорим за факта, че преди да започнете работа, е необходимо дори да изравните повърхността на стените на къщата. Въпросът е, че всички декоративни елементи и стърчащи части на фасадата, като первази на прозореца, изливи, отвеси, са обект на демонтаж. Тук също ще е необходимо да се подготвят всички необходими инструменти за работата.

-Маркиране и изчисление. За да се определи необходимото количество материал, необходим за работата, е необходимо да се извади площта на прозорците и вратите от общата повърхност на стените, след което да се добави около 10-15% за възможността за прецизно монтиране на елементите.

-Монтаж на скарата. За тези цели могат да се използват както дървени летви, така и поцинковани металопрофилни елементи. Първият вариант е малко по-евтин, а вторият се отличава положително по отношение на функционалността. Що- се отнася до директния монтаж на профилите, важно е да се обърне внимание на местоположението на самия сайдинг – профилите се монтират перпендикулярно с стъпка 30-40 см. Допълнителни елементи на обшивката са инсталирани около периметъра на прозорците и вратите.

-Полагане на изолация. Ако е необходимо, може да се извърши изолация на стените. Между другото, ако се използва минерална вата, тогава изолацията може да бъде положена както преди монтажа, така и след това. За допълнителна защита на материала върху изолацията може да бъде фиксиран слой от пароизолация.

-Монтаж на сайдинг. Последният етап от работата е да се закрепят самите елементи. Процесът не е особено труден, тъй като сайдингът е оборудван със специални заключващи сглобки, улесняващи артикулацията на елементите, но инсталирането на стартовото ръководство изисква внимание. Той трябва да бъде фиксиран възможно най-равномерно, тъй като дори и леките изкривявания могат да доведат до значителни дефекти на повърхността на крайните етапи.

За да се осигури еднаквост на външния вид на фасадата, е възможно да се покрие фасадата с сайдинг от същия тип и да се получи естетичен вид на конструкцията, което ще бъде комбинирано с достатъчна защита на повърхността от външната среда.

В нашите магазини можете да закупите сайдинг Vox, Docke, American Siding, Yu-Plast, Boryszew на достъпни цени.

Защо да изберете нас

Складова наличност

Разнообразие от модели и декори налични на склад.

Промоционални цени

Топ цени на винилов сайдинг

Професионален монтаж

Гарантиран качествен монтаж

siding-5