Blog

Фасадни панели VOX

Фасадните панели VOX са предназначени за облицовка на фасади и са подходящи както за жилищни сгради, така и за промишлени и офис сгради.

Панелите vox са направени по изключителна технология на най-новото европейско оборудване. Те са в състояние да бъдат изложени на високи температури за дълго време. Фасадни панели VOX не отделят летливи токсини в атмосферата и затова са абсолютно безопасни за хората и околната среда.

VOX гарантира петдесет години безупречна работа. Широка гама от цветове, в която наличните материали ви позволяват да превеждате в реални проекти с различна степен на сложност.
ОСНОВНИ ФУНКЦИОНАЛНИ КАЧЕСТВА НА VOX
Предимствата на VOX фасадни панели пред останалите довършителни материали са очевидни. Полимерните панели, изработени от PVC гранули със специални добавки и добавки, изпълняват много различни функции от естетически до защитни.

Фасадни панели VOX имат следните важни качества, заради които потребителите ги ценят:

-устойчивост на удар;
-влагоустойчивост: VOX панелите не абсорбират влагата, не набъбват и не се деформират от нея;
-устойчивост на мухъл;
-простота на слобките, улесняващи инсталацията;
-устойчивост на ултравиолетови лъчи, устойчивост на цвета;
-рентабилност: разумна цена, възможност за рационално рязане;
-възможност за инсталиране при всяко време и при всякакъв климат;
-универсална съвместимост с други материали;
-хигиеничност;
-теглото на един квадратен метър не надвишава пет килограма;
-защитни свойства за защита на дървени сгради от гниене.

Видове сайдинг

В зависимост от какъв материал е изработен сайдингът, той е разделен на няколко вида: винил,метал и композитен, както и фиброциментов сайдинг.Основните свойства и обхватът на използване на тези видове са различни.

 

Металният сайдинг се използва при изграждането на промишлени, обществени и граждански конструкции. Основното му предимство е пожарната безопасност и разнообразието от нюанси. Композитният материал се произвежда от компресирани дървесни влакна под въздействието на висока температура и високо налягане. Към влакната се добавят различни свързващи вещества. Цената му е малко по-висока от цената на виниловият сайдинг.

 

Фиброциментовият сайдинг е вид фасадно покритие, което наскоро започна да се произвежда. За производството на такива облицовки се използват циментови и целулозни влакна. Предната страна на материала е грундирана, затова след монтажа му е необходимо и оцветяване на покритието. Този пожароустойчив материал може да се използва за украса на фасадите на промишлени и граждански сгради.

 

Най-често срещаният тип сайдинг е винил. Той се използва широко за довършителни фасади на къщи и при нискоетажно строителство. За крайградските сгради този тип довършителни работи вече са най-популярни, поради преобладаващите потребителски и технически свойства на материала, лесната му инсталация и ниска цена, както и отличните естетически характеристики и прости грижи за дълъг експлоатационен живот.

Съвети за избор и монтажа на сайдинг

За да извършите висококачествена декорация на фасадата на сградата, трябва да можете да изберете правилния материал за това, както и правилно да го сглобите. Повечето експерти смятат, че днес виниловият сайдинг е най-добрата технология за ефективна защита на фасадни повърхности от външни влияния. Освен високо ниво на защита на стените, той придава на сградите ярък и атрактивен архитектурен вид. Особено удобно е този материал да се използва за актуализиране и реконструкция на фасадни повърхности.

За да изберат добър материал, експертите препоръчват да се вземе предвид, че висококачественият сайдинг се изработва с помощта на двуслойна технология (екструзия), без да се използват рециклируеми суровини от поливинилхлорид. За производството му профилите на прозорците или вратите и т.н. не се използват като суровина. Ако има сивкав оттенък, това означава, че материалът е направен от нискокачествени суровини.

В допълнение, експертите съветват да вземат предвид редица критерии при избора си. Това е цената на материала, професионализмът на продавача и славата на производителя. Друг важен параметър е наличието на логото на VSI върху опаковката, което определя високото качество на материала от Американския институт за винил сайдинг. Високото качество на сайдинга се доказва и от етикета ISO 9002.

Производителите на качествени продукти се считат за канадски и американски предприятия. Може да отнеме време да закупите техните продукти, тъй като доставките на продукта, който харесвате, може да отнеме няколко седмици, а понякога и няколко месеца. Ето защо е по-добре да закупите материала предварително, например в началото на строителния сезон (препоръчително е да започнете работа с сайдинг, когато температурата на въздуха вече се е повишила над -5 градуса). В този случай времето за изчакване за доставка на стоките, които харесвате, не пречи на планираното начало на строителните работи.

При закупуване на материал е желателно да имате чертежи на фасади с размери или просто измервания на фасадни повърхности. Това ще помогне на продавача да изчисли правилно необходимото количество материал, както и набор от оптимални допълнителни елементи и аксесоари. По-добре е да закупите материал с малък марж, тъй като дори и за опитни специалисти не е лесно да изчислят точно количеството.

За надеждност е по-добре да закупите сайдинг от компания, която предоставя редица услуги, а не само продава стоки. Обхватът на услугите може да включва такива работи: измерване на фасадата и изчисляване на количеството материал, продажба на продукти и доставката им до мястото на работа, инсталиране на винилов сайдинг и гаранционно обслужване. Услугата за надзор на инсталацията също е удобна, която представлява консултация и технически надзор за правилността и качеството на монтажните работи от строителни предприемачи от техническите специалисти на организацията, доставяща технологията или материала.

Правилно инсталирайки висококачествени сайдинг панели, можете да осигурите надеждна защита на фасадата на сградата от различни външни влияния.