Съвети за избор и монтажа на сайдинг

За да извършите висококачествена декорация на фасадата на сградата, трябва да можете да изберете правилния материал за това, както и правилно да го сглобите. Повечето експерти смятат, че днес виниловият сайдинг е най-добрата технология за ефективна защита на фасадни повърхности от външни влияния. Освен високо ниво на защита на стените, той придава на сградите ярък и атрактивен архитектурен вид. Особено удобно е този материал да се използва за актуализиране и реконструкция на фасадни повърхности.

За да изберат добър материал, експертите препоръчват да се вземе предвид, че висококачественият сайдинг се изработва с помощта на двуслойна технология (екструзия), без да се използват рециклируеми суровини от поливинилхлорид. За производството му профилите на прозорците или вратите и т.н. не се използват като суровина. Ако има сивкав оттенък, това означава, че материалът е направен от нискокачествени суровини.

В допълнение, експертите съветват да вземат предвид редица критерии при избора си. Това е цената на материала, професионализмът на продавача и славата на производителя. Друг важен параметър е наличието на логото на VSI върху опаковката, което определя високото качество на материала от Американския институт за винил сайдинг. Високото качество на сайдинга се доказва и от етикета ISO 9002.

Производителите на качествени продукти се считат за канадски и американски предприятия. Може да отнеме време да закупите техните продукти, тъй като доставките на продукта, който харесвате, може да отнеме няколко седмици, а понякога и няколко месеца. Ето защо е по-добре да закупите материала предварително, например в началото на строителния сезон (препоръчително е да започнете работа с сайдинг, когато температурата на въздуха вече се е повишила над -5 градуса). В този случай времето за изчакване за доставка на стоките, които харесвате, не пречи на планираното начало на строителните работи.

При закупуване на материал е желателно да имате чертежи на фасади с размери или просто измервания на фасадни повърхности. Това ще помогне на продавача да изчисли правилно необходимото количество материал, както и набор от оптимални допълнителни елементи и аксесоари. По-добре е да закупите материал с малък марж, тъй като дори и за опитни специалисти не е лесно да изчислят точно количеството.

За надеждност е по-добре да закупите сайдинг от компания, която предоставя редица услуги, а не само продава стоки. Обхватът на услугите може да включва такива работи: измерване на фасадата и изчисляване на количеството материал, продажба на продукти и доставката им до мястото на работа, инсталиране на винилов сайдинг и гаранционно обслужване. Услугата за надзор на инсталацията също е удобна, която представлява консултация и технически надзор за правилността и качеството на монтажните работи от строителни предприемачи от техническите специалисти на организацията, доставяща технологията или материала.

Правилно инсталирайки висококачествени сайдинг панели, можете да осигурите надеждна защита на фасадата на сградата от различни външни влияния.